Brief 1

Stanleyville 13-10-1958

 

 

Dierbare Vader, broers, zusters en familie,

 

 

Op ’t ogenblik zit ik weer in de hitte van de Congo. ’t Zonnetje schijnt weer flink en ik heb nog even nodig om er aan te wennen.

De reis is goed verlopen. Toen ik in Brussel om 3 uur naar het vliegtuig ging, kreeg ik te horen dat het vol was en ik tot ’s avonds 7 uur moest wachten voor een speciaal vliegtuig. t Begon dus al goed.’s Avonds om 7 uur stegen we dan op. Het zat ook goed vol en er waren nog 2 Dominicaanse Paters bij. Het was wel een mooi gezicht boven en Brussel in het donker met al die lichtjes te zien liggen .Om half een ’s nachts kwamen we in Athene aan. Daar bleven we een goed half uur en konden we wat gebruiken. Toen ging het weer het donker in. Van slapen kwam er practisch niets. Om 9 uur kwamen we aan in karthoum.

Daar was het enorm heet en kregen we al een goede voorproef voor de Congo. De laatste etappe die we toen nog maakten was niet gemakkelijk. Er hingen overal enorme onweerswolken die wij niet meer konden vermijden en er doorheen moesten. Het leken wel bergen waar hij tegenaan botste, zodat hij schudde en schommelde naar alle kanten. We moesten ons aan de zetels vastbinden. Gelukkig dat er veel voor een goede reis gebeden hebben.

Maar ten lange laatste voor Stanleyville zijn we weer beter weer tegengekomen en konden met een gerust hart om 3 uur veilig landen. Daar werd vol verlangen op me gewacht. Vooral mgr. was blij me te zien en zei dat hij me zo hard nodig had, want er staat in Basoko veel op me te wachten. Daarover, Vader en U allen, een offer van zoveel jaren weg te zijn viel ons zwaar maar als men ziet hoe hard we nodig zijn, brengen wij dit ten volle voor voor O.L.Heer en hij zal ons zegenen.

Nu loop ik alweer met grote papieren voor een grote nieuwe ambachtsschool waarmee ik aanstonds moet beginnen. Tevens moet ik vanmiddag nog een volkswagen autobus kopen om zo altijd zeker te zijn van het werk in de provincie

We zullen hard moeten werken om wat later er weer boven op te komen. Maar door de goede zorgen van To en al het goede wat ik van U allen ontving ben ik nu weer sterk genoeg om alles aan te kunnen.

 

Met hartelijkste groeten

Uw liefhebbende zoon en broer

 

 

Sjef